Cuvée Jacques de Molay 2013 – Domaine du Temple

Fransk ordensvin.

Cuvée Jacques de Molay er en blanding af 80% Syrah og Mourvèdre, der efter håndhøst er macereret i hele klaser i tre uger. Når vinmager Jacques Safont har gjort sit arbejde, er resultatet en dybrød vin med en let violet tone, der indikerer dens evne til lagring. Denne cuvée har en karakteristisk duft af frugt, som går igen i smagen. En meget velbalanceret fransk vin, som er født til at vinde med årene.

Kraftig næse med hint af lakrids og milde krydderurter og strejf af høduft. Særdeles velegnet til alt kød – eller prøv den til Serano-skinke med melon.

75,00 kr.

Beskrivelse

Vinmager Jacques  Safont. Appellation Coteaux du Languedoc Contrölee.

Det franske Domaine du Temple råder over nogle af Languedocs bedste og ældste vinområder, der ligger højt, så markerne er kølige.

Historisk set var jorden ejet af Tempelridderne tilbage i år 1118, hvor ordensherren commanderier Sainte Eulalie de Cernem administrerede området, hvor man den dag i dag kan finde mange stednavne, med historisk reference til Ordenen. Det er i øvrigt ordenens sidste herre, Jacques de Molay, der har lagt navn til denne ‘ordensvin’, som føjer sig til den 200-årige historie hvor tempelridderene trænede i området inden afrejse til Det hellige Land, og samtidig dyrkede vin til tempelriddere over hele verden. Domaine du Temple er det område i Frankrig, der har længst tradition for eksport.

Det var også på disse marker slaget mellem Tempelridderne og Maurerne stod, da sidstnævnte angreb Frankrig.

Yderligere information

Vægt 1300 g
Størrelse 7,5 × 30,5 cm
Årgang

Alkoholprocent

Indhold

Passer til

, , , , ,

Du kunne også være interesseret i...