Cuvée Rêve de fleurs 2010 – Domaine du Temple

Denne ‘blomsterdrøm’ er Domaine du Temples Prestigevin, som Jacques Safont har kælet for med den dygtige vinmagers evne til at opnå det uovertrufne. En virkelig god cuvée, der smager fantastisk nu og flere år frem.

Druer: 55% Syrah, 30% Grenache, 10% Mourvedre 10 % og 5% Cinsault. Alle håndplukket. Efter presning har vinen modnet på egetønder i 12 måneder. Halvdelen nye tønder, resten brugt en eller to gange.

Smuk granatrød farve, kraftig næse, men med høj klasse af røde frugter, solbær og brombær. Desuden lakrids, milde krydderurter og en anelse trækul. En elegant, rund vin med stor ligevægt i smagen og finesse i tanninerne, og derfor god i glasset til en bred vifte af gode retter.

95,00 DKK

Beskrivelse

Vinmager Jacques  Safont. Appellation Coteaux du Languedoc Contrölee.

Det franske Domaine du Temple råder over nogle af Languedocs bedste og ældste vinområder, der ligger højt, så markerne er kølige. Selve Domaine du Temple er er område på cirka 18 hektar, hvor de enkelte marker er omgivet af ege-, æble- og kastanje-træer. På de højst-beliggende vokser timian, lavendel og rosmarin – nogle af de aromaer, som til tider kan spores i vinene.

Historisk set var jorden ejet af Tempelridderne tilbage i år 1118, hvor ordensherren commanderier Sainte Eulalie de Cernem administrerede området, hvor man den dag i dag kan finde mange stednavne, med historisk reference til Ordenen. Tempelriddernes historie i området, dækker en 200-årig periode hvor tempelridderene trænede i området inden afrejse til Det hellige Land, og samtidig dyrkede vin til tempelriddere over hele verden. Domaine du Temple er det område i Frankrig, der har længst tradition for eksport.

Det var også på disse marker slaget mellem Tempelridderne og Maurerne stod, da sidstnævnte angreb Frankrig.

Yderligere information

Vægt 1300 g
Størrelse 8.2 × 30 cm
Årgang

Alkoholprocent

Indhold

Passer til

, , , , , , , , ,

Du kunne også være interesseret i...