Yarden Viognier

Yarden Viognier er både elegant og kompleks med en aromatisk blanding af overdådige frugtsmage, herunder fersken, abrikos, pære, lime, mandarin, melon og ananas. Dertil kommer friske blomster, krydderier og fransk eg.

En særdeles god ledsager til retter med kokosmælk, kylling, fisk og karry. Eller cremede, bløde oste. Viognier er desuden én af de tre hvidvine, der er velegnet til svinekød.

Yarden-serien fra Golan Heights Winery har placeret sig i verdenseliten for gode vine.

Vinen er kosher og indeholder 14,5% alkohol.

Serveres afkølet til 10-12 grader.

149,00 kr.

Beskrivelse

Yarden Viognier er udelukkende lavet på Viognier-druer, der har vokset i de kølige, nordlige Golan-højder i Israel, hvor undergrunden er rig på mineraler og medvirker til at skabe store vine – både i dufte og smage. Forvent medium krop og god syre.

For at fremstille denne vins helt særlige smag har vinmagerne fra Golan Heights Winery valgt at lade halvdelen af vinen fermentere på franske ege-tønder i fire måneder. Modningen af denne vin indbefatter også den proces, der kaldes ‘sur lie’ på fransk. Det betyder at den har modnet sammen med bundfaldet der blandt andet består af døde gærceller samt rester af skind og kerner fra druerne.

Under processen bliver der frigjort forskellige proteiner og syrer, som påvirker vinens duft, smag og struktur. Vine der er lagret ‘sur lie’ bliver ofte mere cremede og betydeligt mere komplekse, ligesom stabilitet og holdbarhed øges.

Yarden Viognier er kosher.

Yderligere information

Vægt 1500 g
Størrelse 9 × 30 cm
Årgang

Passer til

, , , , , , , ,

Kosher

Ja.

Alkoholprocent

Du kunne også være interesseret i...